hits

Brød med butternutgresskarBrød med butternutgresskar.

  • 1 butternutgresskar, ca 700 g
  • 2 dl kaldt vann
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 500 g hvetemel
  • 4 ts tørrgjær
  • 0,75 ts salt

Skrell gresskaret og fjern stener og kjerner. Del gresskaret i en centimeter ganger en centimeters biter. Kok bitene i 30 minutter, hell av vannet, og kjør bitene til en glatt puré med en stavmikser. Bland inn det kalde vannet. Varm resten av vannet til 40 grader, og rør det inn. Tilsett oljen. Bland det tørre og rør det inn i væsken. Deigen skal være løs og skal ikke eltes. Kle en brødform med bakepapir og bruk røreredskapet til plassere deigen jevnt i formen. Deigen trenger hverken å heve eller etterheve. Stek brødet på 200 grader i 40 minutter eller til det er gjennomstekt. Velbekomme!

#veganoppskrifter #vegan #kjøttfri #kjøttfritt #melkefri #melkefritt #eggfri #eggfritt #vegetar #vegansk #vegetarisk #melkefri #eggfri #mat #veganmat #vegetarmat #kjøttfrimat #melkefrimat #eggfrimat #veganskmat #vegetariskmat #oppskrift #veganoppskrift #vegetaroppskrift #kjøttfrioppskrift #melkefrioppskrift #eggfrioppskrift #veganskoppskrift #vegetariskoppskrift #oppskrifter #vegetaroppskrifter #kjøttfrieoppskrifter #melkefrieoppskrifter #eggfrieoppskrifter #veganskeoppskrifter #vegetariskeoppskrifter #sunt #sunn #grønnsaker #frukt #bær #nrkmat #nofilter #frokost #veganfrokost #vegetarfrokost #kjøttfrifrokost #melkefrifrokost #eggfrifrokost #lunsj #veganlunsj #vegetarlunsj #kjøttfrilunsj #melkefrilunsj #eggfrilunsj #lunch #veganlunch #vegetarlunch #kjøttfrilunch #melkefrilunch #melkefrilunch #eggfrilunch #brød #baking #bakst #hjemmebakt #gresskarbrød #gresskar #butternutsquash

6 kommentarer

Lisa Malene

20.11.2016 kl.08:43

Denne skal jeg teste etterpå, det hørtes skikkelig godt ut! Er det mulig å sløye gjæren? Kanskje bruke bakepulver istedet?

Théa

20.11.2016 kl.18:33

Hei Lisa Malene.

Det er klart du kan, men da vil du få en helt annen konsistens på brødet. Det vil være tørrere og mer som en kake i konsistensen, men jeg er sikker på at det vil være godt det også :-) Da ville jeg kanskje ha brukt margarin uten melk og salt isteden for olje og smuldret margarinet med det tørret og så rørt inn vann og butternutpuré til slutt. Ved å tilberede brødet på denne måten, vil det få en sconesaktig konsistens. Det tror jeg ville vært godt. Kanskje jeg prøver dette selv :-) Gi gjerne beskjed om du forsøker med bakepulver og om hvordan resultatet blir :-)

Hilsen Théa

Lisa Malene

20.11.2016 kl.23:02

Takk for svar! Jeg var så giret på å prøve at jeg gjorde det før jeg fikk svar fra deg.. Siden jeg av personlighet vil ha alt så enkelt som mulig, hev jeg bare ingrediensene oppi en bolle, puttet det i former og stekte på 200 grader i 40 min. De ble ikke stekt inni, så etter å ha lest svaret ditt så er kanskje det fordi jeg burde brukt fremgangsmåten du beskriver her. Kan jeg bruke rent smør istedenfor margarin? Jeg vil gjerne prøve på nytt, men det er det eneste jeg har.

Jeg prøver nemlig å unngå å spise gjær, det er ikke så gunstig for kroppen min. Kanskje jeg kan heve melet med surdeig over natten, og tilsette gresskarpuré i morgen tidlig? :)

Smaken var nyydelig da, uansett om de ikke ble så stekt inni! Satt de inn i ovnen litt til nå, så kanskje de blir litt mer gjennomstekt.

Théa

21.11.2016 kl.01:06

Hei igjen Lisa Malene.

Du er en effektiv dame du ;-) Veldig hyggelig at du likte brødet! Vi spiste siste rest i dag, og familien ble også fornøyd med resultatet :-)

Når du baker med bakepulver tar det ofte lenger tid før det blir stekt inni. Jeg ville nok ha satt ovnen på 180 grader. Da blir det ikke så mørkt på toppen, siden jeg vil anta at det i hvert fall skal stå en time. Ellers kan man jo også lage små, runde scones og steke dem på 250 grader i ti til 15 minutter avhengig av størrelse.

Det hørtes veldig godt ut med surdeig! Det synes jeg er kjempegodt, men jeg baker altfor sjelden surdeigsbrød. Det hadde vært spennende å prøve, og da kan du tilsette gresskarpuréen om morgenen. Jeg bruker melkefri margarin fordi jeg er veganer, men du kan selvsagt erstatte den melkefrie margarinen med annen margarin eller smør. Alle oppskriftene er ment til inspirasjon, hvor man om man vil kan bytte ut ingredienser og bruke det man har tilgjengelig :-)

Hilsen Théa

Lisa Malene

21.11.2016 kl.01:19

Jeg har nå satt en surdeig med fullkorns hvetemel, så da får vi se i morgen hvordan dette blir! Det jeg lagde i kveld med bakepulver ble ikke stekt inni etter at jeg stekte det litt lenger heller, så det blir spennende å prøve på nytt i morgen. :) Tusen takk for alle svar! Skal oppdatere deg med hvordan det gikk. :)

Théa

21.11.2016 kl.10:20

Hei Lisa Malene.

Jeg gleder meg til å høre hvordan det har gått :-)

Hilsen Théa

Skriv en ny kommentar

Théa

Théa

36, Oslo

Hei. Her finner du oppskrifter på velsmakende, hjemmelaget og sunn veganmat. Oppskriftene passer for deg som er veganer, vegetarianer eller rett og slett ønsker et grønt måltid. Denne matbloggen er helt fri for kjøtterstatninger, dyrevernaktivisme og ingredienser du ikke finner i de fleste matvarebutikker, med noen få unntak på spesialingredienser. Alle oppskrifter og bilder er mine. Lik meg gjerne på facebook og følg meg på Instagram @veganoppskrifter. Om du vil kontakte meg direkte, kan du sende en mail til veganoppskrifter@gmail.com Velbekomme! Hilsen Théa

Kategorier

Arkiv