hits

Langpannebrød med oliven og rødløk



Langpannebrød med oliven og rødløk.

  • Olivenolje til formen
  • 5 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 250 g hvetemel
  • 150 g havregryn
  • 2 ts tørrgjær
  • 0,75 ts salt
  • 150 g grønne oliven
  • 75 g grønne oliven
  • Rødløk

Varm vannet til 40 grader. Tilsett oljen. Bland det tørre og rør det inn i væsken. Rør spinaten forsiktig inn i deigen. Deigen skal være løs og skal ikke eltes. Smør en stor ildfast form med olivenolje og bruk røreredskapet til plassere deigen jevnt i formen. Deigen trenger hverken å heve eller etterheve. Skjær løken i strimler. Pynt brødet med løkstrimler og oliven. Stek brødet på 225 grader i 30 minutter eller til det er gjennomstekt. Brødet smaker nydelig både varmt og kaldt, men vent ti minutter etter steking før du begynner å skjære i det. Velbekomme!

#veganoppskrifter #vegan #vegetar #mat #oppskrift #oppskrifter #sunt #grønnsaker #frukt #bær #nrkmat #nofilter #brød

2 kommentarer

Vigdis

18.12.2016 kl.16:08

Dette brødet skal jeg prøve. Grønnsakgryte med peanøttsmør også. Det ser kjempegodt ut:-)

Théa

18.12.2016 kl.20:51

Hei Vigdis.

Både brød og gryte anbefales! Gi gjerne en tilbakemelding på resultatet!

Hilsen Théa

Skriv en ny kommentar

Théa

Théa

36, Oslo

Hei. Her finner du oppskrifter på velsmakende, hjemmelaget og sunn veganmat. Oppskriftene passer for deg som er veganer, vegetarianer eller rett og slett ønsker et grønt måltid. Denne matbloggen er helt fri for kjøtterstatninger, dyrevernaktivisme og ingredienser du ikke finner i de fleste matvarebutikker, med noen få unntak på spesialingredienser. Alle oppskrifter og bilder er mine. Lik meg gjerne på facebook og følg meg på Instagram @veganoppskrifter. Om du vil kontakte meg direkte, kan du sende en mail til veganoppskrifter@gmail.com Velbekomme! Hilsen Théa

Kategorier

Arkiv