hits

Jul, påske og høytider

Marinerte rosiner

Marinerte rosiner. Fire porsjoner. 200 g rosiner 8 ss chiliolje 40 g perlesukker Bland alle ingrediensene i en bolle, og la blandingen stå over natten. Fordel så blandingen i fire boller.&n...

Julesnacks

Julesnacks. Fire porsjoner. 75 g usaltede peanøtter 75 g mandler 60 g kokosmasse 4 ss peanøttolje 4 ss balsamicoeddik Denne blandingen har datteren laget. Den er god som snacks eller dess...

Julekuler

Julekuler. 150 g rosiner 60 gram usaltede peanøtter 6 ss havregryn 3 ss kokosmasse 1 ss peanøttolje 3 ss sitronolje Disse har datteren laget og de er min favoritt til jul! Slik gjør du:&...

Karamellstenger med perlesukker

Karamellstenger med perlesukker. 150 g myk margarin uten melk og salt 150 g muscovadosirup 65 g mørkt muscovadosukker 180 g hvetemel 1 ts bakepulver 0,25 ts salt Perlesukker I...

Marsipanruter

Marsipanruter. 600 g mandler 400 g melis 4 ts eggerstatning 2 ss vann Vann Grønn konditorfarge Blå konditorfarge Valnøtter Datteren min har laget marsipan i år også. Jeg elsker marsipa...

Mandel- og rosinknekk

Mandel- og rosinknekk. 4 stk. 50 g melkefri margarin 300 g lys sirup 200 g sukker Mandler; gjerne både med og uten skall Rosiner; gjerne både blå og gule Ha margarin, sirup og sukker i en...

Sjokoladeriskrem

Sjokoladeriskrem. Fire porsjoner. 440 g sjokoladerisgrøt 2,5 dl piskbar risfløte 1 ss sukker 1 ts vaniljesukker Lag sjokoladerisgrøten, og avkjøl den til romtemperatur. Det er fint å bruke...

Sjokoladerisgrøt

Sjokoladerisgrøt. Fire porsjoner 4 dl vann 2 dl grøtris 1 l soyamelk med sjokoladesmak 1 ts vaniljesukker 1 ts salt 100 g melkefri sjokolade Kok opp vann og grøtris under omrøring o...

Vaniljestenger med perlesukker

Vaniljestenger med perlesukker. 150 g myk margarin uten melk og salt 150 g lys sirup 65 g sukker 175 g hvetemel 2 ts ekte vaniljepulver 1 ts bakepulver Perlesukker Datteren og jeg ...

Delfiakake

Delfiakake. 250 g delfiafett 2 dl havrefløte 35 g sukker 250 g melkefri sjokolade 6 Per-kjeks 3 skiver marsipan (av en 500 g marsipanpølse, gjerne hjemmelaget) 18 grønne gelétopper 18 gul...

Julesalat

Julesalat. Fire porsjoner. 1 mango 1 agurk 1 gulrot 200 g juanitatomater Skrell mangoen og skjær den i terninger. Skjær agurken i store biter og lag deretter hjerter av bitene. Bruk en bly...

Kastanjer med provenceurter

Kastanjer med provenceurter. Fire porsjoner. 3 ss olivenolje 200 g kokte kastanjer 1 ts procenceurter 0,25 ts salt Varm oljen i pannen. Ha i kastanjene og stek i to minutter. Ta pannen av ...

Rosenkål med soltørkede tomater og sitronpepper

Rosenkål med soltørkede tomater og sitron. Fire porsjoner. 400 g rosenkål 50 g soltørkede tomater (ikke i olje) 2 ss olivenolje Saften av 1/2 sitron 0,5 ts salt Kvernoepper Rens rosenkål...

Ovnsstekte amandinepoteter med pesto

Ovnsstekte amandinepoteter med pesto. Fire porsjoner. 900 g små amandinepoteter Olivenolje Pesto Vask og tørk potetene, og fjern eventuelt det som er stygt. Del potetene slik at de er cirka...

Nøtteform med kastanjer

Nøtteform med kastanjer. 1 løk 200 g kokte kastanjer 400 g blanding av salte macadamianøtter, cashewnøtter, peanøtter og skåldede mandler 1 ss olivenolje 2 ss eggerstatning 6 ss vann Safte...

Julemat

Hei☺Hva spiser du på julaften? Eller lurer du på hva du skal lage til jul? I starten av desember vil jeg presentere deg for min julemeny. Det er familien og jeg som sammen har bestemt hva vi ...

Blå geléedderkopper

Blå geléedderkopper. 9 stk. 1 dl sitronsaft 2 ferdig utblandet lime- og myntesaft Blå konditorfarge 25 g veganbindemiddel til gelébruk 2 flate, sure colaremser uten gelatin 18 små, gule suk...

14. julikake med krem, blåbær og bringebær

14. julikake med krem, blåbær og bringebær 3 dl soyayoghurt 2 ts vaniljeekstrakt 75 g brunt sukker 50 g sukker 300 g hvetemel 1 ss bakepulver 0,5 dl nøytral olje 3 dl piskpar kokosfløte ...

17. maikake

17. maikake. 2 dl sukker 5 dl hvetemel 1 dl polentagryn 2 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver 2 dl vann 6 ss soyayoghurt 3 ts eggerstatningspulver 3 ss vann 1 dl olje 225 g melis 3 ss ko...

Påskesmørbrød med rød valnøttpesto, champignong, gulrot, paprika og agurk

Påskesmørbrød med rød valnøttpesto, champignong, gulrot, paprika og agurk. 2 champignonger 1 gulrot 1 rød snackpaprika 1 agurk 8 ferdigstekte pitabrød eller annet brød av eget ønske Rød pes...

Godt nyttår!

Godt nyttår! Godt nyttår alle sammen fra hele familien til deg med takk for at du har lest bloggen. Vi håper at du har fått matinspirasjon, og at vi har kunnet glede deg med gode oppskrifter. Mass...

Figurkaker med mandler og sukkerpynt

Figurkaker med mandler og sukkerpynt. Ca 30 stk. 250 g myk melange uten melk og salt 210 g sukker 135 g brunt sukker 6 ts eggerstatning 6 ss vann 2 ts vaniljeekstrakt 0,5 ts natron 5...

God jul

God jul til alle lesere av bloggen min! Jeg håper jeg har klart å inspirere deg til å spise litt mer grønn mat, og jeg lover deg masse flere spennende oppskrifter i tiden fremover også☺Du er ...

Sjokoladestenger med perlesukker

Sjokoladestenger med perlesukker. 150 g myk melkefri margarin 150 g lys sirup 65 g sukker 175 g hvetemel 2 ss kakao 0,5 ts ekte vaniljepulver 1 ts bakepulver Perlesukker I vår familie ...

Julekaker med mandler og sukkerpynt

Julekaker med mandler og sukkerpynt. Ca 30 stk. 250 g myk melkefri margarin 210 g sukker 135 g brunt sukker 6 ts eggerstatning 6 ss vann 2 ts vaniljeekstrakt 0,5 ts natron ...

Mine barns fantastiske marsipan

Mine barns fantastiske marsipan. 600 g mandler 400 g melis 4 ts eggerstatning 2 ss vann Appelsinjus Kakaopulver Jeg elsker marsipan! Og i dag har mine barn overrasket meg med det beste j...

Vaniljerisgrøt

Vaniljerisgrøt. Fire porsjoner 4 dl vann 2 dl grøtris 1 soyamelk med vaniljesmak 1 ts vaniljesukker 1 ts salt Epler Kok opp vann og grøtris under omrøring og kok i ti minutter. Vann...

Fruktbolle til 17. mai

Fruktbolle til 17. mai. Fire porsjoner. 1 l soyayoghurt med vaniljesmak 2 pasjonsfrukt 8 ss blåbær 8 ss bringebær 4 ss kokosterninger Ha soyayoghurten i fire boller. Del pasjonsfrukt...

Gul påskeris

Gul påskeris. Fire porsjoner. 300 g ris 1 ss gurkemeie 2 rødløk 500 g gulrøtter 1 ts salt Bland de tørre riskornene med gurkemeie. Kok risen i lettsaltet vann. Del rødløken i terninger og...

Påskemiddag med grønnsaker og russiske erter

Påskemiddag med grønnsaker og russiske erter. Fire porsjoner. 100 g tørre russiske erter 2 dl vann 1 kg amandinepoteter 3 gulrøtter 1 squash 1 gul paprika 2 ts salt Bløtlegg de russiske...

Påskesalat med appelsin og kikerter

Påskesalat med appelsin og kikerter. Fire porsjoner. 2 agurker 2 mango 2 grønne paprika 4 appelsiner 350 g kokte kikerter Salt Skrell agurkene og skjær dem i skiver og deretter i fire. D...

Gul havregrøt med krydder og mais

Gul havregrøt med krydder og mais. Fire porsjoner. 4 stilker stangselleri 175 g små plommetomater 250 g havregryn 1 ts gurkemeie 1 ts spisskummin 0,5 ts koriander 1 ts salt Vann 280 g ma...

Julemiddag for veganere

Nøtteform, rødløkkompott, saltbakte poteter, minigulrøtter, rosenkål, kastanjer, saus, sylteagurkog tyttebærsyltetøy. Fire porsjoner. Nøtteform. 3 hvitløksfedd 1 rødløk 2 stilker stangselleri...

Risgrøt med mandelmelk

Risgrøt med mandelmelk. Fire porsjoner 4 dl vann 2 dl grøtris 1 l mandelmelk 1 ts vaniljesukker 1 ts salt Kanel Sukker Fire pærer Kok opp vann og grøtris og kok i ti minutter. Vannet s...
Théa

Théa

36, Oslo

Hei. Her finner du oppskrifter på velsmakende, hjemmelaget og sunn veganmat. Oppskriftene passer for deg som er veganer, vegetarianer eller rett og slett ønsker et grønt måltid. Denne matbloggen er helt fri for kjøtterstatninger, dyrevernaktivisme og ingredienser du ikke finner i de fleste matvarebutikker, med noen få unntak på spesialingredienser. Alle oppskrifter og bilder er mine. Lik meg gjerne på facebook og følg meg på Instagram @veganoppskrifter. Om du vil kontakte meg direkte, kan du sende en mail til veganoppskrifter@gmail.com Velbekomme! Hilsen Théa

Kategorier

Arkiv