hits

mai 2016

Paranøttkjeks

Paranøttkjeks. 48 stk. 200 g myk melange uten melk og salt 100 g brunt sukker 75 g sukker 300 g paranøtter 3 ss kaldt vann 300 g hvetemel 2,5 ts vaniljesukker 1 ts natron Rør sammen ma...

Hjertebrød med tomat, oliven, sølvløk og franske urter

Hjertebrød med tomat, oliven, sølvløk og franske urter. 5 dl vann 0,5 dl olivenolje 500 g hvetemel 2 ts tørrgjær 2 ss provenceurter 0,75 ts salt 150 g grønne oliven med hvitløk 5 cherryto...

Stekt squash og rød paprika med poteter og ris

Stekt squash og rød paprika med poteter og ris. Fire porsjoner. 2 squash 2 røde paprika 600 g kokte amandinepoteter 4 ss rapsolje 2 ss melange uten melk og salt Salt Ris Del squash og p...

Sitrondrikk

Sitrondrikk. Ca 6 dl. 1/4 dl sitronsaft 1,5 ss sukker 5 dl vann med kullsyre Denne drikken har datteren min laget. Frisk og god :-) Du blader alt og serverer. Velbekomme!

Portobellosopp med søtpotetbåter og pesto med linser og valnøtter

Portobellosopp med søtpotetbåter og linsepesto. Fire porsjoner. 4 store søtpoteter 2 ts grovt havsalt 4 store portobellosopper 250 g små plommetomater Isbergsalat Pesto med linser og valnøt...

Rask linsemiddag

Rask linsemiddag. Fire porsjoner. 800 g frossen grønnsaksblanding med gulrøtter, blomkål og erter 2 rødløk 700 g kokte røde linser Salt Kok grønnsakene i lettsaltet vann. Del løkene i stri...

Salat med basamicovinaigrette og spagetti

Salat med balsamicovinaigrette og spagetti. Fire porsjoner. Spagetti 1 agurk 2 gulrøtter 2 stilker stangselleri 250 g cherrytomater 2 ss olivenolje 1 ss balsamico Kok spagettien i salte...

Makaronistuing med koksmelk

Makaronistuing med kokosmelk. Fire porsjoner. 8 dl lett kokosmelk 700 g kokt makaroni 600 g reddiker Kok opp kokosmelken. Ha i pastaen og kok i ti minutter til kokosmelken har tyknet. Serve...

Nugatti

Nugatti. 3 dl. 200 g hasselnøtter 1 ss kakaopulver 1/2 ts vaniljesukker 3 ss melis 4 ss nøytral olje 0,5 dl lys sirup 3 ss hasselnøttmelk Mal nøttene og bland inn det tørre. Ha i olje, ...

Sushi i bolle med lime

Sushi i bolle med lime. Fire porsjoner. 250 g sushiris 4 dl vann 2 ss riseddik 1 ss sukker 1 agurk 1 mango 1 grønn paprika 4 gulrøtter, helst lilla 2 lime Soya Skyll risen i kaldt va...

Stekt grønnkål med rødløk, gulrot og linser

Stekt grønnkål med rødløk, gulrot og linser. Fire porsjoner. 1,5 rødløk 3 gulrøtter 200 g grønnkål 350 g kokte brune linser 0,5 ts salt Skjær løken i strimler. Del gulrøttene i skiver og ...

Kanelepler

Kanelepler. Fire porsjoner. 4 røde epler Kanel Del eplene i båter og strø kanel over. Velbekomme!

Chop suey med grønnsaker

Chop suey med grønnsaker. Fire porsjoner. 1/2 rødløk 4 gulrøtter 400 g brokkoli 1 squash 3 dl vann 1 ss maisstivelse 1 grønnsaksbuljongterning 2 ss soyasaus Ris Del løken i terninger....

Frokost med frukt, nøtter og kokos

Frokost med frukt, nøtter og kokos. Fire porsjoner. 8 dl havreyoghurt med eksotisk smak 2 pasjonsfrukt 8 ss blåbær 4 ss kandisert appelsinskall 4 ss tørket banan 4 ss usaltede peanøtter 4 ...

Fruktbolle til 17. mai

Fruktbolle til 17. mai. Fire porsjoner. 1 l soyayoghurt med vaniljesmak 2 pasjonsfrukt 8 ss blåbær 8 ss bringebær 4 ss kokosterninger Ha soyayoghurten i fire boller. Del pasjonsfrukt...

Pannekaker med blåbær

Pannekaker med blåbær. Ca 15 store pannekaker. 450 g hvetemel 1,5 ts kardemomme 0,25 ts salt 6 dl vann 2 ss eggerstatningspulver 12 ss vann 100 g sukker 6 dl soyamelk 75 g melange uten m...

Glassnudler med brokkoli, paprika og mango

Glassnudler med brokkoli, paprika og mango. Fire porsjoner. 200 g brokkoli 1/2 rød paprika 1 mango 150 g vannkastanjer Salt 200 g glassnudler Del brokkolien i buketter. Skjær paprika i s...

Thailandskinspirert wok med asparges og lilla gulrøtter

Thailandskinspirert wok med asparges og lilla gulrøtter. Fire porsjoner. 2 røde chili 3 hvitløksfedd 2 stilker sitrongress 3 cm ingefær 6 blader thaibasilikum 2 lilla gulrøtter 2 gulrøtter...

Pastasalat med jalapeno - Barneporsjon

Pastasalat med jalapeno - Barneporsjon. Agurk Cherrytomater Stangselleri Pasta Jalapeno Det er gøy å lage sin egen mat :-) Denne barnetallerkenen har datteren min laget helt selv, og hun ...

Pastasalat med linser og jalapeno

Pastasalat med linser og jalapeno. Fire porsjoner. 200 g kokt pasta 350 g kokte røde linser 1 agurk 6 stilker stangselleri 300 g cherrytomater 4 jalapeno Datteren min og jeg har laget ma...

Havregrynsfrokost med kokos, rosiner og valnøtter.

Havregrynsfrokost med kokos, rosiner og valnøtter. Fire porsjoner. 6 dl mandelmelk 3 ss melis 320 g havregryn Kardemomme Kokosflak Rosiner Valnøtter Bland mandelmelk og melis og hell me...

Tomatbrød med hvitløk og gul paprika

Tomatbrød med hvitløk og gul paprika. 1/2 gul paprika 4 hvitløksfedd 5 dl vann 0,5 dl nøytral olje 3 ss tomatpure 150 g byggmel 350 g hvetemel 2 ts tørrgjær 0,75 ts salt Del paprika o...

Pasta med rask og frisk tomatsaus

Pasta med rask og frisk tomatsaus. Fire porsjoner. 2 gulrøtter 1 rød paprika 1/2 grønn paprika Saften av 1/2 sitron 20 cherrytomater 350 g hakkede hermetiske tomater Salt Pasta De...

Gratulerer til helgens vinner!

Tusen takk til deg som har besøkt meg på Oslo vegetarfestival. Det har vært veldig hyggelig å snakke med deg. Håper du har hatt en fin helg på festivalen og at du tar med deg gode erfarin...

Takk til deg som besøkte meg på vegetarfestivalen

En dag på Oslo vegetarfestival er over, og det har vært så mange besøkende på standen! Det har vært så hyggelig å snakke med alle som har kommet bort for en prat :-) Det har vært konkurranse som fo...

Sirupsdessert med blåbær og hasselnøtter

Sirupsdessert med blåbær og hasselnøtter. Fire porsjoner. 1 kg soyayoghurt naturell 125 g blåbær Lys sirup 4 never hasselnøtter Ha yoghurten i fire boller. Lag et hjerte av blåbærene i mid...

En dag igjen til Oslo vegetarfestival :-)

Nå er det bare en dag igjen til Oslo vegetarfestival. Det blir en svært spennende dag, og du vil kunne treffe 100 utstillere, i tillegg til meg. Det er ventet over 7000 besøkende hele helgen, og je...

Grønnsaker stekt med aromasopp, hvite bønner og gul chili

Grønnsaker stekt med aromasopp, hvite bønner og gul chili. 2 gule chili 5 hvitløksfedd 2 rødløk 300 g aromasopp 8 stilker stangselleri 300 g reddik 350 g små plommetomater 450 g kokte sto...

Havregrøt med krydder og grønnsaker

Havregrøt med krydder og grønnsaker. Fire porsjoner. 1 agurk 250 cherrytomater 2 lime 100 g crispsalat 2 ts paprikapulver 1 ts spisskummin 1 ts malt koriander 1/2 ts malt ingefær 1/8 ts ...

Oslo vegetarfestival til helgen

Jeg kommer på Oslo vegetarfestival 07.05 og 08.05 (nå til helgen). Og du er hjertelig velkommen til å besøke meg på min stand :-) Jeg gleder meg til å treffe deg!  

Pizza med paprika og oliven

Pizza med paprika og oliven. Fire porsjoner. 1 rød paprika 5 dl vann 0,5 dl nøytral olje 325 g hvetemel 175 g havregryn 2 ts tørrgjær 0,75 ts salt 4 ss tomatpure 2 ss vann 125 g store o...

Søt helgefrokost

Søt helgefrokost. Fire porsjoner, 125 g Coco pops 4 ss kokosflak 4 ss rosiner 4 ss tørkede mangoterninger 4 ss salte peanøtter 6 dl soyamelk med vaniljesmak Bland det tørre og fordel i f...
Théa

Théa

36, Oslo

Hei. Her finner du oppskrifter på velsmakende, hjemmelaget og sunn veganmat. Oppskriftene passer for deg som er veganer, vegetarianer eller rett og slett ønsker et grønt måltid. Denne matbloggen er helt fri for kjøtterstatninger, dyrevernaktivisme og ingredienser du ikke finner i de fleste matvarebutikker, med noen få unntak på spesialingredienser. Alle oppskrifter og bilder er mine. Lik meg gjerne på facebook og følg meg på Instagram @veganoppskrifter. Om du vil kontakte meg direkte, kan du sende en mail til veganoppskrifter@gmail.com Velbekomme! Hilsen Théa

Kategorier

Arkiv