juli 2017

Bollekrans

Bollekrans. 100 g melkefri margarin 3 dl soyamelk med vaniljesmak 100 g sukker 1 ts vaniljeekstrakt 500 g hvetemel 2 ts tørrgjær for søte deiger 0,25 ts salt Soyamelk med vaniljesmak K...

Wok med paprika, gulrøtter og brokkoli

Wok med paprika, gulrøtter og brokkoli. Fire porsjoner. 3 hvitløksfedd 2 stilker sitrongress 3 rød vårløk 1,5 rød paprika 1 orange paprika 3 små gulrøtter 325 g brokkoli 1 ss mandarinolje...

Makifat med stekte kantareller, aromasopp, champignon, paprika, mango og agurk

Makifat med stekte kantareller, aromasopp, champignon, paprika, mango og agurk. 10 ruller à 8 biter. Stekt soppmiks med kantareller, aromasopp, champignon og paprika 250 g quinoa 6 d...

Stekt soppmiks med kantareller, aromasopp, champignon og paprika

Stekt soppmiks med kantareller, aromasopp, champignon og paprika. Fire porsjoner. 1,5 rød snackpaprika 575 g champignon 300 g aromasopp 200 g kantareller 5 ss olivenolje 2 ss chiliolje 1 t...

Havrebrød

Havrebrød. 6 dl vann 0,5 dl nøytral olje 250 g havremel 100 g hvetemel 150 g havregryn 4 ts tørrgjær 0,75 ts salt Havregryn Varm vannet til 40 grader. Tilsett oljen. Bland det tørre og...

Grønnsakstog med hvit trøffeldip

Grønnsakstog med hvit trøffeldip. Trøffeldip 2 røde paprika 1 gul paprika 6 røde vårløk 150 g sukkererter 150 g små gulrøtter 12 agurkskiver 12 tannpirkere 1 eggeglass 8 potetgullstriml...

Bursdagspannekaker med vaniljestang og bringebær

Bursdagspannekaker med vaniljestang. 40 stk. 5 dl soyayoghurt naturell 5 dl soyamelk 0,5 vaniljestang 150 g sukker 500 g hvetemel 3 ts bakepulver 1,5 ts natron 0,5 ts salt Bringebær...

Konfektkake med fikensyltetøy og kokos

Konfektkake med fikensyltetøy og kokos. 4 ts eggerstatningspulver 4 ss vann 50 g sukker 6 ss fikensyltetøy 200 g hvetemel 50 g kakaopulver 1 ts vaniljesukker 2 ts bakepulver 3 ss kokosma...

Ovnsbakt gresskar, søtpotet og rødløk med basilikum og sitronolje

Ovnsbakt gresskar, søtpotet og rødløk med basilikum og sitronolje. Fire porsjoner. Olivenolje 2 rødløk 1 butternutgresskar, ca 550 g 950 g søtpoteter 2 ss sitronolje 2 ss finhakket bas...

Jordbær"sorbet"

Jordbær"sorbet". Fire porsjoner. 500 g jorbær Vask jordbærene og legg dem i fryseren eller bruk ferdige frosne jordbær. Ta jordbærene ut av fryseren når de er helt gjennomfrosne. Sp...

Ovnsstekt champignong

Ovnsstekt champignong. Fire porsjoner. 500 g champignong Melkefri margarin Pepper Salt Mannen min elsker champignong! Det vet datteren godt☺Derfor har hun laget ovnsstekte champignon...

Stekt aubergine, søtpotet, sopp og løk med dill og cannellinibønner

Stekt aubergine, søtpotet, sopp og løk med dill og cannellinibønner. Fire porsjoner. 3 auberginer Salt 4 hvitløksfedd 1 løk 2 rødløk 900 g søtpotet 325 g champignon 3 ss olivenolje 1 ts ...

Restebuljong

Restebuljong. 3 dl. Etter å ha skåret opp grønnsaker til en stor middag, stod jeg igjen med en del grønnsaksrester som skulle kastes. Dette er typisk blader på en blomkål, samt en b...

Rød pesto med stangselleri, gulrot, paprika, mango og blomkål

Rød pesto med stangselleri, gulrot, paprika, mango og blomkål. Fire porsjoner. Rød pesto 8 stangselleristilker 2 gulrøtter 1 rød paprika 1 mango 250 g blomkål Lag den røde pestoen o...

Pestopoteter med stekt brokkoli og sopp

Pestopoteter med stekt brokkoli og sopp. Fire porsjoner. 150 g rød pesto med salte cashewnøtter 450 g nypoteter 400 g champignon 700 g brokkoli 2 ss olivenolje Pepper Salt Lag deg ...

14. julikake med krem, blåbær og bringebær

14. julikake med krem, blåbær og bringebær 3 dl soyayoghurt 2 ts vaniljeekstrakt 75 g brunt sukker 50 g sukker 300 g hvetemel 1 ss bakepulver 0,5 dl nøytral olje 3 dl piskpar kokosfløte ...

Pasta med tomatsaus med soltørkede tomater og basilikum

Pasta med tomatsaus med soltørkede tomater og basilikum. Fire porsjoner. 3 hvitløksfedd 1 rødløk 2,5 kg tomater 300 g soltørkede tomater i olivenolje 2 ss olivenolje 4 ss tomatpur...

☆Giveaway☆

  Sponset ☆Giveaway☆ Jeg er stolt av å være veganer, og jeg er stolt av og vise det! Det håper jeg du også kan være! Derfor ønsker Weegan, som er min partner på Instagram, ...

Ovnsstekte søtpoteter, gulrøtter og aubergine med grønne oliven

Ovnsstekte søtpoteter, gulrøtter og aubergine med grønne oliven. Fire porsjoner. Olivenolje 1 aubergine Salt 1 kg søtpoteter 3 gulrøtter 150 g grønne oliven 2 ss olivenolje 0,25 ts pepper...

Søt tapiokapudding

Søt tapiokapudding. Fire porsjoner.  8 dl kokosmelk 8 ss tapiokaperler, gjerne i ulike farger 2 ss melis 2 ts vaniljeekstrakt Bland alt sammen og sett i kjøleskapet i to timer, eventu...

Havregrynsbrød

Havregrynsbrød. 6 dl vann 0,5 dl nøytral olje 150 g havremel 100 g hvetemel 250 g havregryn 4 ts tørrgjær 0,75 ts salt Havregryn Varm vannet til 40 grader. Tilsett oljen. Bland det tør...

Tomatbønner med basilikum og soltørkede tomater

Tomatbønner med basilikum og soltørkede tomater. Fire porsjoner. 1 hvitløksfedd 0,5 rødløk 1,25 kg tomater 150 g soltørkede tomater i olivenolje 1 ss olivenolje 2 ss tomatpuré 3 ss finhakk...

Smoothie med banan, appelsin og blåbær

Smoothie med banan, appelsin og blåbær. Fire porsjoner. 3 bananer Saften av 4 appelsiner 500 g frosne blåbær Del bananene i biter og press saften ut av appelsinene. Ha frukt og bær i e...

Bønnehummus med stangselleri, paprika, mango og champignon

Bønnehummus med stangselleri, paprika, mango og champignon. Fire porsjoner. Bønnehummus 8 stangselleristilker 1 rød paprika 1 mango 150 g champignon Lag bønnehummusen og ha den i en bolle...

Bønnehummus

Bønnehummus. 460 g kokte blandede bønner av valgfri type 1 hvitløksfedd Saften av 2 lime 1 dl olivenolje Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser til å du får en glatt puré. Du...

Skogsbær"sorbet"

Skogsbær"sorbet". Fire porsjoner. 500 g frosne blanding av bringebær, blåbær, bjørnebær, solbær og rips Vask og frys ned bærene eller bruk en ferdig skogsbærblanding. Ta bærene ut av fry...

Bringebærsoftis

Bringebærsoftis. Fire porsjoner. 500 g soyayoghurt naturell 125 g frosne bringebær Ha begge soyayoghurten og bringebærene i en bolle. Bruk en stavmikser til massen er helt glatt. Server brin...

Ristallerken med svarte trøfler

Ristallerken med svarte trøfler. Fire porsjoner. 500 g ris Fersk svart trøffel 1 grønnsaksbuljongterning 5 dl vann 2 ss hvitvinseddik Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning...

Vaniljepudding med karamellsaus

Vaniljepudding med karamellsaus. Fire porsjoner. 3 dl havrefløte 60 g gelesukker 1 ts vaniljeekstrakt Karamellsaus I Sverige har jeg fått tak i gelesukker multi. Det er sukker tilsatt vege...
Théa

Théa

35, Enebakk

Hei. Her finner du oppskrifter på velsmakende, hjemmelaget og sunn veganmat. Oppskriftene passer for deg som er veganer, vegetarianer eller rett og slett ønsker et grønt måltid. Denne matbloggen er helt fri for kjøtterstatninger, dyrevernaktivisme og ingredienser du ikke finner i de fleste matvarebutikker, med noen få unntak på spesialingredienser. Alle oppskrifter og bilder er mine. Lik meg gjerne på facebook og følg meg på Instagram @veganoppskrifter. Om du vil kontakte meg direkte, kan du sende en mail til veganoppskrifter@gmail.com Velbekomme! Hilsen Théa

Kategorier

Arkiv

hits